(+36) 30 959 9955 | info@digiterra.hu | gpscsomagok.hu

Mobil térinformatikai megoldások mindenkinek

A többméteres pontosságú kategória mérőeszközei kézi számítógépek (PDA) beépített kis pontosságú GPS, ritkán GNSS vevővel. Önállóan vagy adatgyűjtő kontrollerként használhatók a magasabb pontossági kategóriába tartozó, kijelző nélküli okos antennákkal (pl. Altus NR2, MobileMapper 300 és az EOS Bluetooth alapú kommunikációs kapcsolatot használó GNSS vevő). Jellemzően kódmérést hajtanak végre, differenciális korrekcióval vagy anélkül. A korrekció típusa kivétel nélkül műhold alapú, ingyenes EGNOS korrekció. Az ide sorolható legtöbb vevő GPS műholdrendszert képes észlelni.

Többnyire a méretük kicsi, kézben elférnek, könnyűek. Kivétel nélkül ütés, víz és porállók. A velük végzett terepi mérések azonnal rendelkezésre állnak, irodai feldolgozást tovább nem igényelnek. Néhány modellnél (pl. Trimble Juno 3x) a pontosság utófeldolgozással valamelyest tovább javítható, azonban az ehhez szükséges beruházási költség nincs arányban az utófeldolgozással elérhető pontossággal (jellemzően 1-2 méter), így a kínálatunkban ez az opció külön nem is került feltüntetésre. Utófeldolgozás helyett tehát érdemesebb egy magasabb pontossági kategóriába tartozó eszközben gondolkodni, amelyhez kedvezőbb ár-érték arány párosul és az elérhető pontosság a terepen azonnal, valós időben áll rendelkezésre.

Az ide tartozó egyes modellek, pl. Nautiz X1 külön előnye, hogy mobil adatátviteli képességeik mellé hangalapú adatátvitel párosul, azaz GPS vevővel felszerelt terepálló mobil vagy okostelefonként is használhatók.

2 elem

Adja meg a csökkenési irányt
/ oldal

Rács  Lista 

2 elem

Adja meg a csökkenési irányt
/ oldal

Rács  Lista 

[profiler]
Memory usage: real: 39321600, emalloc: 38479856
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem